Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Šeme i dileme

04/05/2006

"... Šema je u stvari interakcija dveju ili više karti, koja uspešno izvedena daje mnogo više nego svaka karta pojedinačno..."

 
 

Da li čitate fantazijske priče o svetu Izvora na ovom sajtu?

Čitam

Ne čitam

Pročitam ponekad

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

Alisa, 20/1/2008

OŠTRO OKO I BRZI PRSTI

Zdravo svima!

Nakon dužeg vremena, jedan kraći tekst od mene, tek toliko da se vratim u formu... Za danas su na meniju tri stvari: jedno obaveštenje, jedna nagradna igra, i jedno predstavljanje karte.

Obaveštenje je vezano za promotivne turnire: kako još uvek nismo sasvim sigurni hoće li Doba Misterija biti spremno za isporuku do idućeg vikenda, preventivno ćemo odložiti promo turnire za nedelju dana kasnije, kako bismo izbegli eventualno otkazivanje u poslednjem trenutku. Raspored turnira i sve najsvežije informacije pronaći ćete u okviru sekcije „raspored takmičenja“, u ovom tekstu. Zaista dobra vest za vas sastoji se od dva dela: prvi je da smo rešili da povećamo fond nagrada, pa će, uz majicu za prvoplasiranog, i prvih 8 igrača na svakom turniru dobiti paket pojačanja predstojećeg Doba; drugi deo je da su zakazani termini fiksni i sigurni: ako se iz bilo kog razloga (zemljotres, požar, poplava...) Doba Misterija tada ne nađe pred vama, primenićemo krajnju meru najavljenu u kriznoj situaciji od prošlog puta: toga dana igraćete besplatni draft sa pojačanjima iz Doba Saveza.

Druga, po mom mišljenju, zanimljiva stvar nema nikakve veze sa predstojećim Dobom, već datira od samih početaka Izvora. Ideju za ovo dala su mi neka interna začikavanja, u kojima su pojedinci u IM Timu tvrdili da neke stvari, prisutne na sajtu od samog početka, još uvek niko nije ni primetio. U to ime, predložila sam da napravimo mali test među igračima, u vidu nagradne igre. Dakle, postaviću vam jedno pitanje, koje ću probati da formulišem što jednostavnije, iako će možda zvučati misteriozno (jer ne želim da vam otkrijem i odgovor). Ako mislite da znate, javite se putem kontakt formulara, a ja ću dopuniti ovaj tekst tačnim odgovorom par dana nakon njegovog prispeća. Ako uspete da tačan odgovor date prvi, doneće vam kompletan set početnih špilova edicije Plemenski ratovi, uz promo kutiju i dva paketa pojačanja. Veoma lepa nagrada za oštro oko i brze prste... Sledi pitanje:

„Na svakoj stranici IM sajta sem početne, nalazi se traženi element. Ipak, ovaj element nije sasvim isti na nekoliko stranica na sajtu, iako je na većini ostalih stranica baš sasvim isti. O čemu se zapravo radi?“

(24/1/2008: Tačan odgovor i osvajača nagrade možete saznati ovde.)

Dakle, razmislite, pogledajte, podsetite se, pa čekam vaše odgovore! Preostalo je da vam predstavim još jednu novu kartu... Možda je bolje da je ovu kartu predstavio neko drugi, jer je ovo jedna od komplikovanijih, iako vam možda na prvi pogled neće izgledati tako. Ono što vam mogu garantovati je da će ovu kartu tražiti mnogi. Ako ste relativno novi, i izvučete je, i niste sigurni šta biste uopšte radili sa njom, nemojte je odmah razmeniti za bilo šta što vam neko ponudi: budite svesni da će kartu koju ćete uskoro videti tražiti skoro svi najbolji igrači, pa je „udomite“ kako priliči... Kliknite ovde da vidite kartu o kojoj je reč.

 
Izvori magije: Neimeonik
 

Karta sa naizgled kratkim imenom koje lomi jezik, i fascinantnom ilustracijom Žarka Matića, umetnika koji se prvi put pojavljuje u Izvorima... Neću ni pokušati da vam ovde objasnim šta sve Neimeonik može. Umesto toga, daću par konkretnih primera, a ostalo će drugi vremenom razjasniti kroz pitanja i odgovore, a možda (ako zatreba) i kroz neki tekst o pravilima.

Ono što Neimeonik može, sa osvrtom na prva 4 špila na poslednjem Nacionalnom, je:
1) Da potpuno upropasti glavnu šemu pobedničkog špila onemogućavanjem druge osobine Laboratorije Striga.
2) Da onemogući ubacivanje simbol-vojnika preko Konja Sedlanih, i tako izminira i drugoplasirani špil.
3) Da spreči Vatrookog Drekavca da odigra svoju osobinu i tako bar malo uspori trećeplasirani špil.
4) Da spreči Nedokučivog Trola da se regeneriše, iako ne može sprečiti Besmrtnika da vraća bića sa odlagališta (jer je ovo izazvana osobina).

Kako se (bar meni) čini, Neimeonik pokazuje sve bolje rezultate što je protivnikov špil komplikovaniji i nestandardniji. Ovo je baš i razlog zbog kojega će ovu kartu tražiti mnogi ozbiljniji igrači. Za danas, toliko od mene.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com