Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Banditi u akciji

25/12/2006

"... Orci... šta reći o njima? Najjače pleme prve edicije, koje je u drugoj dobilo još dosta izuzetno značajnih pojačanja. Brzi su i opaki, i uz pravi početak prirediće spektakl svakom protivniku."

 
 

Da li čitate propratne tekstove na kartama?

Da, uvek!

Ponekad

Skoro nikad

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Dreka iz Tame - Doba Saveza

 
 

Dame i gospodo, vreme je za drekavce! Ova sitna bića svih boja odlikuju se neverovatnom međusobnom sinergijom – što ih je više, to su jači, jer skoro svaki drekavac daje sopstvenu osobinu svim ostalima u igri! A ovaj špil ih je prepun...

 
Dreka iz Tame

Iako su skoro sva bića ovog špila jeftina, ovo ipak nije najbrži špil koji postoji. Ključ za dobijanje partija je strpljenje. Na početku, zaustavi protivnikova brza bića svojim Žilavim Drekavcima ili Verom i Neverom, a ako je nešto suviše jako, Svakom Svoje će tebi doneti kartu a protivniku još jedan izgubljen potez. Osobinu Zloćudnog Drekavca je zgodno koristiti kada si bez karti u ruci, posebno ako neki tvoj drekavac samo što nije poginuo.

Ipak, najčešće su drekavci vredniji od života, pa se ne ustručavaj da primiš malo štete kako bi oni preživeli. Časno Povlačenje je uvek razumna opcija, baš kao i Udružene Snage, a ako sve krene naopako uvek možeš popiti i Nektar Života. Sve ovo ti kupuje vreme da stabilizuješ svoju mana bazu, jer i nemaš suviše karti te namene. Sem Dvoglava, ovo delimično ispunjavaju mnoge karte koje kao deo svog efekta omogućavaju i „zamenu“ za novu kartu.

 

Kada uspeš da nakupiš bar nekoliko različitih drekavaca u igri, više nema opasnosti za tebe. Tada si spreman i na trku sa agresivnim špilovima, jer ti tvoj Drekavac Bogova obezbeđuje nove količine preko potrebnog života, a Oprezni Drekavac će se postarati da se to dešava i u napadu i u odbrani.

 
Spisak špila
# Dreka iz Tame B R
Bića (27)
2 Kopija Drekavca
2 Besmrtni Drekavac
2 Krilati Drekavac
2 Oprezni Drekavac
2 Žilavi Drekavac
2 Zloćudni Drekavac
1 Pali Ratnik
1 Kradljivi Drekavac
1 Spektralni Drekavac
1 Urokljivac
1 Zavodljiva Drekavčica
1 Drekavac Bogova
1 Safirni Volšebnik
1 Dvoglav
1 Mračni Kralj Straha
1 Nečisti Drekavac
1 Spiralni Mag
1 Prizivač Mrtvih
1 Ptica Saveznica
1 Sledbenik Proroka
1 Drekavac kraj Dolapa
Ostale magije (14)
2 Svakom Svoje
1 Pet Odgovora
1 Neodlučnost
1 Dva Jauka
1 Zagađeno Izvorište
1 Nečistost
1 Nektar Života
1 Teror Vatre i Tame
1 Udružene Snage
1 Časno Povlačenje
1 Vera i Nevera
1 Iznenadna Strava
1 Boja Moći
Neosnovni izvori (1)
1 Tri Puta

Ako imaš sreće da igraš protiv jednobojnog špila, uživaj u izrazu protivnikovog lica kada se prvi put sretne sa Spektralnim Drekavcem. Ako ne, Besmrtni Drekavac će se ipak postarati da cela „ekipa“ ostane na broju.

Ne dozvoli da te ponese euforija i da počneš da u igru uvodiš i „duplikate“ postojećih drekavaca, jer time najčešće ne dobijaš mnogo. Seti se gornje rečenice da je strpljenje ključ – proceni protivnika, pa ako je potrebno viškove zadrži u ruci. Ovo će te učiniti mnogo manje ranjivim na magije za „masovno čišćenje“, jer će nova serija drekavaca već vrebati svoju priliku. A ako se baš preceniš, Prizivač Mrtvih može pomoći da vratiš poginulog favorita!

Partiju ćeš najlakše dobiti sa Krilatim Drekavcem u igri, dok će njegova kombinacija sa Kradljivim Drekavcem biti ono u čemu ćeš zaista uživati! Prolaz i kartu po drekavcu će ti omogućiti i Spiralni Mag pojačan crnom, Dva Jauka, ili Teror Vatre i Tame, čiju punu snagu u ovom špilu obezbeđuju i Tri Puta. Mračni Kralj Straha je alternativni put do pobede, baš kao i Safirni Volšebnik, a Neodlučnost jedan od najboljih načina zaštite koji imaš.

Ovaj špil je izuzetno zahvalan za prilagođavanje tvom ukusu, jer Doba Saveza donosi veliki broj najrazličitijih drekavaca svih boja. Možeš pokušati čak i da ga iskombinuješ sa petobojnim Moćnim Ujedinjenjem i pojačaš svim drekavcima do kojih možeš doći – ovo obećava dobru zabavu! Posebno privlačni su zeleni Pritajeni i Cikavi ili crveni Vatrooki Drekavac. A ako odlučiš da se držiš samo već prisutnih boja, glavni „delić koji nedostaje“ je Drekavac Smrti.


Želim da naručim ›››


‹‹‹ Nazad na Doba Saveza

 
 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2021 Izvorimagije.com