Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Crveno, zeleno, kombinacija

18/12/2006

"... Za ovaj put reših da predstavim par kvalitetnih špilova koji to nisu, kao dokaz praktične primene strateških zamisli. Odmah da napomenem: ovi špilovi nisu za osobe slabog srca."

 
 

Koja je vaša omiljena varijanta Izvora?

Klasična 1na1

2na2 Magično Srce

2na2 Pakt

3na3 Kraljeva Garda

3+ (svako za sebe)

Format Plem. ratovi

Format Jednoumlje

Kakve, bre, varijante i formati?

 
 

Proizvodi

 
 

Sve edicije Izvora magije

 
 

Moćno Ujedinjenje - Doba Saveza

 
 

Petobojni špil? Sa 18 zelenih i svega po 6 karti ostalih boja? I bez ijednog jedinog artefakta ili „duplog“ neosnovnog izvora kakav bi se očekivao ovde? Može li ovako nešto uopšte da radi? Naravno da može, i to savršeno!

 
Moćno Ujedinjenje

Većina ključnih karti u ovom špilu zavisi od broja tipova osnovnih izvora koje imaš u igri, pa je tvoj prvi zadatak da se postaraš da u igru kao izvor uvedeš bar po jednu kartu svake boje. Bez obzira koliko dobru kartu držao u ruci, mnogo će ti bolje poslužiti kao osnovni izvor tipa koji ti nedostaje. Dakle, nema ustručavanja – obavezno igraj izvor u svakom potezu sve dok ih nemaš bar pet.

Zelena je boja koja je zadužena za pribavljanje karti u nedostajućim bojama. Ujedinjenje će osigurati siguran balans bez obzira šta si uveo kao izvor do tada, a uvidećeš da Cena Napretka obično nije visoka, jer njeno plaćanje često pravi razliku između dobijene ili izgubljene partije. U ovu grupu „pomoćnih“ karti spadaju i Glava Crnog Zmaja i Talanski Druid, pa ih igraj prema potrebi, a čak i jaka karta kakva je Energija Snage prvenstveno služi „peglanju“ mana baze.

 

A onda, kada jednom skupiš osnovne izvore svih pet tipova, zabava može da počne! Verovatno si do ovog trenutka „popio“ malo više štete nego što bi želeo, ali ovo nije nešto što bi trebalo da te suviše zabrinjava. Stoletno Bilje je toliko lekovito da ćeš neretko dobiti i punih 100 života od njega, dok će Vampirska Kletva uspešno neutralizovati razliku između tvog i protivnikovog ukupnog života.

 
Spisak špila
# Moćno Ujedinjenje B R
Bića (21)
2 Prejaki Saveznik
2 Vragodlaki Vuk
2 Grimizna Gospa
2 Runozborica
2 Talanski Druid
2 Smaragdna Volšebnica
1 Pošast Vrele Krvi
1 Pošast Ledenog Mora
1 Pali Zmajin
1 Pali Lovac
1 Korov Svih Oblika
1 Zlonoša
1 Talanski Saveznik
1 Vila Saveznica
1 Nakazni Ork
Ostale magije (21)
2 Prokletstvo Sviju
2 Cena Napretka
2 Bezgranični Bes
2 Pet Zagonetki
1 Vampirska Kletva
1 Osipanje
1 Pet Odgovora
1 Ujedinjenje
1 Moć Saveza
1 Stoletno Bilje
1 Teror Vatre i Tame
1 Glava Crnog Zmaja
1 Okrilje Prirode
1 Prelistavanje
1 Ukorenjivanje
1 Energija Snage
1 Svemoćnost

Runozborica i Ukorenjivanje će se postarati da dalje odlivanje života prestane, pa je vreme da se pređe u ofanzivu!

Sve ono što ti je protivnik priredio do ovog trenutka, vratićeš mu sa kamatom samo jednim Osipanjem. I dok on bude pokušavao da se vrati u partiju, tvoja moć tek dostiže vrhunac uz Pet Odgovora na sva pitanja: Prokletstvo Sviju rešava praktično bilo kakvo protivnikovo biće koje nisi iskušavao sa Pet Zagonetki, dok Bezgranični Bes uz to može zaboleti i njega samog! 50 štete za samo dve mane? Možda će protivnik sada shvatiti koliko je ovo Ujedinjenje moćno! Svemoćnost kompletira utisak sa praktično besplatnih +50/+50 bilo kom biću!

Tvoja bića su takođe daleko od zanemarljivih! Čak i najobičniji Vragodlaki Vuk će dobro preznojiti većinu protivnika, pa će Grimizna Gospa nastupati samo kada situacija postane nezgodna. Korov Svih Oblika je nezaustavljiv, i prosto mami da oseti Moć Saveza. Prejaki Saveznik ovu moć već ima na sebi, pa često ulazi u igru kao 60/80 biće za svega pet mana! Tačno toliko će najčešće koštati i neverovatne Pošasti, koje su uz svoje nerealne osobine čak i Razbijači... Družinu kompletira naizgled bezazlena Vila Saveznica, koja ulazi za svega dve mane, a može postati jača od svih ostalih zajedno!

Ako želiš da poboljšaš špil, možeš ga dopuniti najjačim bićima koja imaš – Pošasti ostalih boja su uvek dobrodošle. Ako više voliš drugačiji pristup, usmeri se na dodatne primerke najjačih magija prisutnih u ovom špilu, ili neke sjajne dodatke poput Ništavila i Neodlučnosti. Nejasne Granice i Simbol Saveza su onaj tip karti koje ti mogu dobiti partije potpuno same.

 
 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2021 Izvorimagije.com