Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Kamen Dol

27/05/2007

"... Teško je opisati tu tvorevinu! Iz njenih leđa su se kužna isparenja visoko u nebo uzdizala, a imala je goleme rogove na glavi, poput najcrnjeg demona. I dok sam pokušavao da dođem do daha, oči tog kovanog čudovišta su se zažarile kao dubine samog Grotla..."

 
 

Da li čitate propratne tekstove na kartama?

Da, uvek!

Ponekad

Skoro nikad

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

2/9/2013

„BAJKA NAD BAJKAMA“ OD AUTORA „SLOVENSKE MITOLOGIJE“

„Bajka nad bajkama: Senka u tami“, prvi deo zamišljene avanturističko-fantastične trilogije nastale na predlošku motiva iz slovenske mitologije autora Nenada Gajića, od kraja avgusta može se naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs. Ilustracije i vinjete za ovu knjigu radili su poznati ilustratori igre Izvori magije, i to Dušan Marković i Zoran Milenković, dok je mapu izradio i veštom rukom kaligrafski ispisao Ivan Nastić. Za ovaj epski roman prema motivima bajki i pesama na kojima su odrastale generacije urađena je i video najava, tj. trejler. Reditelj je Bogdan Čurguz, bajkovitu muziku utkao je Talisman, a kompletan video može se pogledati na zvaničnoj stranici knjige.

 
Knjiga: Bajka nad bajkama - Senka u tami

„Bajka nad bajkama: Senka u tami“ debitovala je, uz dobar prijem čitalaca, na 15. mestu Lagunine top-liste za mesec septembar 2013.

Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda. Slepa devojčica, megdandžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi. Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena? Mapa izvezena magičnim nitima otkriva delić tajni u uvodnom delu velike slovenske sage čiji nastavak ćete s nestrpljenjem iščekivati!

 

Nenad Gajić osmislio je 2005. igru Izvori magije i bestseler „Slovenska mitologija“ (www.slovenskamitologija.rs), sveobuhvatnu ilustrovanu knjigu enciklopedijskog tipa koja je objavljena u izdanju Lagune 2011. godine. Pisanje smatra svojom istinskom profesijom i životnim putem, a nauku omiljenim hobijem. Uz krevet drži spakovan kofer i uvek je spreman da pođe na put po svetu u potrazi za novim saznanjima i inspiracijom. Sajt pisca sa odlomcima knjige je: www.nenadgajic.org.

 
 
Laguna Top-40 septembar 2013
 
 
 
 
Trejler za knjigu „Bajka nad bajkama“ Nenada Gajića
 
 
 
 
 
 
 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com