Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Jedan čudni sastanak

12/08/2007

"... Jorg se divio skladu Vilin-dvora. Navikao na grube brloge u Vatrenim planinama, nije se osećao baš prijatno ovde, u srcu Talanske šume..."

 
 

Za Izvore ste čuli:

iz reklama i časopisa

negde na netu

od prijatelja

na neki drugi način

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

IM Tim, 30/9/2008

NOVA IZNENAĐENJA ZA NOVA POKOLENJA

Dragi igrači,

Evo jednog jako zanimljivog dana za sve nas. :) Već znate ponešto o predstojećoj Trećoj ediciji, i deluje da ste dosad sasvim zadovoljni izborom "starih dobrih karti" koje se vraćaju sa njom. Međutim, danas nećemo govoriti o poznatim kartama...

Kada je u ovom tekstu uzgredno pomenuto da će ona doneti i "neke sasvim nove karte čiji će broj biti neuporedivo manji od njihovog značaja", da li ste poverovali u to? A da li biste sada poverovali kada bismo vam rekli da će svega nekoliko vanserijskih karata koje dolaze biti dovoljno da predstojećoj Trećoj ediciji unapred garantuje status "kultne", na neviđeno, čak i pre prvog ovlašnog pogleda na ostale novitete? Razmislite o ovome, pa da nastavimo sa pitanjima... :)

Dobro, verovatno ste već "svarili" da možemo izbaciti neke sjajne superjake karte – uostalom, kompletno Doba Misterija se zasniva na ovom konceptu, što čini ovo obimom najmanje izdanje verovatno najjačim do sada, a Doba Saveza ga prati u stopu, uz potenciranje iste strategije ("igraj sa više boja da budeš jači od drugih"). Međutim, većina stvarno jakih karti iz oba Doba traži posvećenost – da biste ih uopšte mogli odigrati, ili da biste u potpunosti iskoristili njihov potencijal, potrebno je da igrate sa tačno određenom kombinacijom boja (neretko i sa svih 5!), što na neki način balansira njihovu sirovu snagu.

Karte o kojima govorimo ovoga puta traže mnogo manje od vas – možete ih igrati i u jednobojnim špilovima, jer Treća edicija predstavlja i povratak "izaberi svoju boju" korenima. Drugo naše pitanje za vas je da li biste mogli da poverujete da će većina tih vanserijskih karata biti prisutna u skoro svakom špilu odgovarajuće boje (ili boja), bez obzira na njegovu strategiju i ostatak karata u njemu? Razmislite...

Dobro, skori primer Poravnanja vas je podsetio da postoje i karte koje su standard, i za koje ima mesta u praktično svakom špilu, pa možda mislite da stižu još neke takve. Što znači da ste verovatno uspeli da poverujete u sve pomenuto, pa je pravi trenutak za "dramski preokret"... :) Treće i odlučujuće pitanje: da li biste u trenutku čitanja ovog teksta mogli da poverujete da će se takve vanserijski jake karte o kojima pričamo, i koje će se nalaziti u većini špilova, u svakom špilu naći u samo po jednom primerku? Jednom jedinom? I da niko neće držati više od jedne takve karte u špilu, ma koliko mu se ona dopadala? Dakle?

I još nije došao trenutak za predstavljanje... :) Pre toga moramo da vas podsetimo i na prvu najavu tada još uvek neimenovane Treće edicije, i da vam postavimo bonus pitanja: da li ste u dosadašnjoj priči prepoznali "mali broj izuzetno moćnih karti koje će biti ređe od zlatnih, iako će i same biti zlatne; ove karte neće biti moguće izvući u pojačanjima, već će se one nalaziti samo u početnim špilovima, i to samo jedna po špilu"? Ili "priliku da se napokon lično upoznate sa ključnim likovima sveta Izvora, o čijim izjavama i delima ste čitali na mnogim kartama do sada"?

Ako ste na sva ova pitanja odgovorili potvrdno, čestitamo: spadate u malobrojne koje karta koja sledi neće mnogo iznenaditi... Dame i gospodo, da ne dužimo dalje, kliknite ovde da napokon upoznate čuvenog i neponovljivooog... Komandanta Kiru!

 
Izvori magije: Komandant Kira, Zmajeviti
 

Pre svega, vratite vilicu na svoje mesto, pa da nastavimo razgovor... :)

I, šta kažete? Uopšte nije čudno što ga spominju i Epski Pobednici, i Vojskovođe, i obe Zasede, i Zraci Svetlosti... Neverovatan lik, zar ne? Dušan Božić ga je baš fino predstavio. I kladimo se da ste iznenađeni što ovaj legendarni komandant nije čovek, ali je on toliko opštepoznat i prihvaćen u svom svetu (sa razlogom!) da o ovom detalju niko i ne razmišlja, a kamoli da priča o tome. Ah, čudesni magični svet bez rasizma... :)

Hajde da se prvo još malo pozabavimo njime, a uz njega i njegovom "ekipom" i još nekim detaljima u vezi sa Trećom edicijom. Dakle, Komandant Kira, Zmajeviti, nosi prvu od dve nove ključne reči koje donosi Treća edicija: Usamljenost. On je prvi od pet "unikatnih" likova koje ćete imati priliku da vidite: u špilu, jednostavno, ne mogu postojati dvojica! Kao što je Kraljević Marko neponovljiv, tako je neponovljiv i Komandant Kira! Može se, doduše, desiti da na suprotnoj strani zateknete nekoga ko se takođe izdaje za ovog legendarnog komandanta, ali vi najbolje znate istinu, zar ne? Vaš Kira je jedini pravi i neponovljivi Kira, svi ostali su varalice i Imitatori!

Komandant Kira se kreće u neverovatnom društvu: njegove odabrane prijatelje i neprijatelje upoznaćete uživo baš kada i njega... I prijatelji i neprijatelji su takođe neponovljivi: svi početni špilovi Treće edicije biće izgrađeni oko po jednog od njih. Usamljenike ćete prepoznati na još par načina: ovo su jedine karte Izvora koje imaju zarez (,) u imenu, i uvek ćete moći da ih jednostavno isfiltrirate unošenjem ovog znaka u polje za ime karte u izvorištu (kada budu dodati tamo). Karakteristično za svakoga od ovih likova je to što se pominju na još najmanje tri ranije štampane karte! Ako ste vrsni poznavalac sveta Izvora, listu mogućnosti ćete lako svesti na nekoliko imena. :) Takođe, iako su i sami zlatne karte, usamljenici se ne mogu izvući u pojačanjima! Oni su sastavni deo svojih špilova, i to je jedino mesto gde će se ikada nalaziti... izuzev ako ponekad odu u posetu finalistima ponekog većeg turnira, koje mogu smatrati dostojnim društvom za sebe. ;)

Iako će većina karata Treće edicije biti sasvim pogodna za početnike, ovih pet usamljenika to svakako nisu: na njima jednostavno nije bilo mesta za objašnjenje svake od njihovih osobina (kod Komandanta Kire to posebno upada u oči), pa se podrazumeva da će početnici pročitati i detaljna pravila kako bi shvatili šta sve ove ključne karte njihovih špilova zapravo mogu! Takođe, zanimljivo je pomenuti i da nijedan usamljenik nema propratni tekst: o njima govore drugi, a oni umesto rečima radije govore delima!

Ovo je prva od novih karata koju predstavljamo (sve dosadašnje su reprint postojećih), a za sledeću ćete morati malo da se strpite. :) Jednostavno, trebala nam je jedna "otkrivena" nova karta za stranicu posvećenu Trećoj ediciji (uskoro stiže na sajt), pa je Komandant Kira dobio tu čast i zadovoljstvo da predstavlja ediciju u kojoj njegovo prisustvo napokon postaje više od "metafizičkog". ;)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com