Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Čime da te mučim?

20/11/2006

"... Da bi mehanizam točkova torture proradio potrebno je glatko ga podmazati, ali kad se jednom pokrene pobeda je neminovna..."

 
 

Citiranje pesnika u propratnom tekstu na karti:

podržavam

ne podržavam

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Magija Izvora - Magični svet igre Izvori magije

 
 

Neimar, 22/8/2008

MAGIČNE ZAGONETKE IV: REDIZAJN

Dobro, nadam se da ste se lepo odmorili i spremili za nova uzbuđenja, jer od septembra počinje najuzbudljiviji period u istoriji Izvora magije, koji će verovatno potrajati bar do kraja godine, a možda i duže. Jer, do kraja godine će se dogoditi svašta, ali bih se ovoga puta zadržao samo na predstojećoj ediciji. Njen zvaničan naziv je Treća edicija, a očekivani datum izlaska je najverovatnije tokom oktobra. Sledi slika simbola edicije za sve retkosti:

 
 
Izvori magije - simbol Treće edicije
 
 

Kao što vidite, boja simbola za obične karte, koja je dosad bila crna, pretrpela je najveće izmene i sada je više bronzana. Ovo je bilo neophodno jer su nova ležišta za simbole tamna, pa je vidljivost crnog simbola bila suviše smanjena. Pre bronzane opcije isprobali smo i belu, ali je bronza pobedila. :)

Već znate da ovo biti „best of“ edicija Izvora, u kojoj će biti reprintovane skoro sve najznačajnije karte objavljene do sada. Iz prošlog i pretprošlog izdanja „Zagonetki“ znate i prvih 12 karti koje će biti reprintovane, a ako uspešno rešite današnju zagonetku taj broj će se popeti na 18. Ovo je ujedno i poslednja zagonetka ovog tipa – od sada pa do izlaska edicije predstavljaćemo samo po jednu kartu u jednom trenutku. Da podsetim još jednom: sledi 6 slika sa brojevima, a vaš zadak je da pogodite karte za koje su ove ilustracije namenjene.

 
 
Izvori magije - Magične zagonetke
 
 

Autori predstavljenih ilustracija su (po brojevima): Igor Lazarević, Aleksandar Lazarević, Alen Radošević, Lazar Kačarević, Nemanja Stanković i Dušan Marković. Ponovo su ilustracije namenjene za po jednu kartu svake boje plus jednu bezbojnu (artefakt) kartu.

Kontaktirajte nas sa vašim odgovorima, ali pazite: možete ponuditi najviše po jedno rešenje za svaku ilustraciju. Nagradu će i ovoga puta dobiti onaj ko prvi uspešno poveže svih 6 ilustracija sa kartama na kojima će se one naći (ili ko bude bio najbliži tome), a tačan odgovor pronađite baš u ovom tekstu za desetak dana, kada će biti osvežen i informacijom o dobitniku, koja će biti dodata na dnu. Uz ovih 6 odgovora, današnje pitanje zahteva i sedmi, koji ćete pronaći pri dnu teksta.

A sada, da pažnju posvetim i delu odgovornom za ime današnjeg teksta. U rešenju pretprošlih zagonetki predstavio sam vam budući izgled karti, ali je on bio nekompletan. U međuvremenu je došlo i do sitnijih izmena, prvenstveno zbog kompatibilnosti sa Izvorima Online (o kojima sam govorio u prošlim zagonetkama, pa se sada ne bih ponavljao jer će uskoro biti još reči o ovome). Sledi finalna verzija novog izgleda, ovoga puta predstavljena kartom čija je ilustracija bila takmičar u prošlom izdanju. :) Ako mislite da ste spremni da je pogledate, kliknete ovde!

 
 
Izvori magije - Magične zagonetke
 
 

Ovo je finalna verzija predstojećeg izgleda karti – nekima će se dopasti, nekima možda i ne, ali vam ne preostaje ništa drugo nego da se naviknete na novi izgled koji smatramo mnogo boljim za igru. :)

Razlog izmeštanja velikog mana simbola u desni ugao ćete shvatiti tek kada isprobate Izvore Online, a za sada vam nema druge nego da nam verujete. Vidite da je u donjem levom uglu sada ležište za simbol edicije, čija boja određuje retkost karte. Najmanje od 3 ležišta u dnu karte rezervisano je za... e, to je sedmi odgovor na današnju zagonetku – treba da pogodite šta nosi ovo ležište. Verovatno sasvim dovoljna pomoć je to što je ono popunjeno, tj. ova karta nosi svoj simbol, na osnovu koga treba pogoditi koja se informacija skriva u ovoj kućici. Kao i za ostalih 6 pitanja, možete ponuditi samo jedan odgovor, koji se vrednuje isto kao i ostalih 6.

Gornja karta je izabrana da predstavi novi dizajn iz još jednog razloga koji ste verovatno uočili i sami. Naime, prilikom odgovaranja na prošle zagonetke, Nemanja (Elendil sa foruma) nam je poslao i jedan jako zanimljiv predlog, koji ovde citiram: „Pritajene Tigrice. Fenomenalno izgledaju. Da li biste mogli, onako na kvarnjaka, da im dodate osobinu Jurišnik? Znam da nije specijalnost zelene, bla, bla, ali bilo bi extra! :)

Ovaj predlog nam se jako dopao, jer od početka smatramo Tigrice kartom koja je mogla biti sjajna, ali je bila preskupa za to. Kako smo i inače iskoristili ponovno štampanje da ispravimo par „brljotina“ iz ranijih edicija, rešili smo i da, po prvi put, iskoristimo moć koju imamo i jednoj staroj karti dodamo novu osobinu! Ovo je zvanično, i važi već od danas, i važi za sve Pritajene Tigrice ikada štampane. Pogledajte i izvorište, lepo piše: Pritajene Tigrice imaju osobinu Jurišnik! :)

Nadam se da su vas ove „Magične zagonetke“ iznenadile manje nego neke prethodne. :)

Odgovori (15/9/2008):

Da počnemo od 7. pitanja: verovatno je dosad (nakon nekoliko karti nedelje) većini jasno da je simbol u sredini donjeg dela karte oznaka za njen tip, ali je mnogima to bilo jasno i na prvi pogled. Ovo je jedna od stvari koja će, sem vizuelnog šmeka, imati i konkretnu upotrebnu vrednost; oduvek ste mrzeli da vam protivnik brlja po izvorima u igri? Sada će se na prvi pogled znati koje tipove karti imate tu, što je bitno recimo prilikom uništavanja izvora radi pojačavanja neke od Ala.

Što se slika tiče, ovoga puta sam otprilike pogodio „nivo težine“ – iako su svi prepoznali bar polovinu karti, nije bilo nijednog potpuno tačnog odgovora. :)

1. Razumno Objašnjenje je bilo razumno lako za pogađanje
2. Gospa od Lire je zbog svog instrumenta takođe bila prilično očigledna
3. Napuštena Riznica je, neočekivano, bila mesto na kome su mnogi stradali... :)
4. Sablja Lave je bila „elementary, my dear Watson“
5. Diverzantski Odred je uspešno odradio svoju diverzantsku delatnost ;)
6. Gladna Smrt je bila još jedna sigurica za većinu

Kako nije bilo potpuno tačnog odgovora, nagradićemo najtačniji, koji je istovremeno bio i najbrži. A radi se baš o gorepomenutom Nemanji iz Beograda, koji je izgleda ushićen usvajanjem svoje ideje (o Tigricama – Jurišnicama) reagovao inspirisano... Čak je, u napomeni pored pogrešnog odgovora na treće pitanje, napisao da se opredelio za Zmajevu Pećinu jer „suviše blaga ima unutra da bi bila Napuštena Riznica“... eto, izgleda da je, iz dosad neobjašnjenih razloga, napuštena na brzaka i da je dosta blaga ostavljeno tamo... :)

Do idućeg puta...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com