Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Banditi u akciji

25/12/2006

"... Orci... šta reći o njima? Najjače pleme prve edicije, koje je u drugoj dobilo još dosta izuzetno značajnih pojačanja. Brzi su i opaki, i uz pravi početak prirediće spektakl svakom protivniku."

 
 

Da li se takmičite na turnirima?

Da

Ne

Ranije, sada više ne

Tek ću se takmičiti!

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

Neimar, 18/11/2007

NAJVEĆA PROMENA KOJA TO NIJE

Dragi moji, danas ću vam predstaviti kartu, i danas vam neću predstaviti kartu.

Na osnovu uvoda koji se sastoji samo od gornje rečenice, da li zaključujete da sam konačno „odlepio“? Ili, možda, mirišete jedan zanimljiv tekst, i nastavak priče koja se mogla zvati i „Brdo poklona“? Nadam se da je ovo drugo u pitanju, jer ću vam danas predstaviti najveću promenu koja to nije. I ne mislim na „promenu“ kao tip karte u igri, kao ni da je ta promena najveća samo u okviru predstojećeg izdanja igre. Ono što ću vam predstaviti danas je ukupno najveće iznenađenje koje vam spremamo. I ponovo, ne mislim na „iznenađenje“ kao tip karte u igri...

Iako ponekad može izgledati da namerno pokušavam da vas zbunim, zapravo se ne radi o tome. Želim da vas pripremim, da vam izoštrim čula, da vam razbistrim glavu pre nego što pred vas bacim nešto sasvim novo. Želim da vaša reakcija bude zaista prirodna, lišena civilizacijski razvijane potrebe da veličamo nešto samo zato što je to napisao neko „bitan“, ili da iz identičnog razloga istu stvar pljujemo (već prema ličnom temperamentu). I evo, ovoga puta vam otkrivam jednu misteriju za koju osećam da ste potpuno spremni. Klikom na link sa kraja ovog pasusa, pred vama će se ukazati nešto novo, i nešto što će zauvek promeniti sve u vezi sa onim što nazivate Izvori magije... dobro, poslednja rečenica je teatralno preterivanje, ali će slika koju ćete videti zaista promeniti mnogo toga, a videćete je ako kliknete ovde.

 
 
Izvori magije - Doba Misterija
 
 

O, da! Kao da čujem tišinu koja misteriozno kruži oko vaših glava. O čemu se ovde radi? Šta je ovo? Karta? Ne karta? Karta bez ijedne reči teksta na sebi? Pa, čemu ovo služi, i kako to radi? Ili ne radi? Hajde, hajde... dajte sebi bar još par sekundi razmišljanja pre nego što pređete na sledeći pasus, i pokušajte da zamislite šta bi ova karta mogla da predstavlja. Ako vam nije jasno na prvi pogled, verujte mi da je odgovor mnogo jednostavniji nego što pretpostavljate.

Dakle, slika koju ste upravo zagledali iz svih mogućih uglova predstavlja ilustraciju Dušana Markovića, koji je odgovoran za svih pet ovakvih karti. Pet? Pet!!! Da, da, Doba Misterija donosi pet ovakvih karti, po jednu za svaku boju. Pa, iako još uvek ne znate o čemu se radi, registrovaćete da smo bezbojno (artefakt) izdanje tog čegagod odložili za neku buduću priliku. A ova karta jednostavno predstavlja prvog od pet džokera igre Izvori magije. „Džokera?“ zbunjeno pitate vi. „Džokera!“ mirno odgovaram ja.

... (nakon kratke i opuštajuće meditacije, vreme je da nastavimo dalje)...

Po jedan džoker će stizati u baš svakom pakovanju Doba Misterija. Vidite, kada sam tvrdio da će „svaki paket pojačanja Doba Misterija biti prilično deblji“, nisam vas lagao – ovo je jedna od 17 različitih karti koje ćete izvlačiti iz njega! Druga bonus karta, i to sa više uloga. Tvrdim – veoma ćete se truditi da ih imate sve.

Danas ću vam otkriti samo jednu, i to onu osnovnu i očiglednu namenu ovih džokera: oni mogu zameniti neku kartu koju nemate. Fale vam samo četiri Crne Ale da isprobate ono što nazivate „najagresivnijom crnom agresivom“? Pogledajte gore – sada ih imate! Kako džokeri idu u svim bojama, napokon možete isprobati i koliko će zaista četiri Spektre razmrdati vašu proizvodnju mane ili kako izgledaju špilovi u kojima se Perunov Gnev množi sa četiri... U društvu prijatelja možete koristiti ove karte da zamene najređe i najskuplje karte koje nemate, a čak će i na turnirima verovatno biti dozvoljena upotreba ovih „zamena“ u određenoj meri. Testiranje novih špilova postaće jednostavnije nego ikada, jer ćete mnoge dileme moći da razrešite pre nego što zaista nabavite potrebne karte koje vam nedostaju.

Naravno, džokeri predstojećeg doba ne mogu igrati samo jednu, i to prilično trivijalnu ulogu kao što je ova. Doba Misterija je vreme velikih iznenađenja, pa i ove „pomoćne karte“ zauzimaju mnogo više mesto na skali strukturalnih promena nego što biste pomislili na prvi pogled. Njihova glavna uloga će, ipak, trenutno ostati neotkrivena. Toliko za danas.

... Dobro, slažem se da bi bilo prilično surovo da ovako završim tekst. Iako vam zaista neću otkriti glavnu ulogu koju će džokeri odigrati u Dobu Misterija, ali i u kompletnoj igri Izvori magije, mogu vam bar najaviti ovo otkrovenje. Znači, u sledećem tekstu ove tematike (a tematika su misteriozni pokloni koje donosi novo Doba) saznaćete tri stvari: da postoji i treći poklon za vas, da se najveći poklon teško broji jer ne dolazi u pakovanjima, i da džokeri imaju mnogo veću ulogu od jednostavnog igranja uloge šerifovih zamenika. Do idućeg puta želim vam, ovoga puta zaista i bez odlaganja, uzbudljive dane.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com