Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Drekavci svih boja, ujedinite se!

12/07/2007

"... U kartama iz dva početna špila potpuno nedostaju drekavci dve boje: zeleni i crveni..."

 
 

Da li čitate propratne tekstove na kartama?

Da, uvek!

Ponekad

Skoro nikad

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

Neimar, 15/11/2007

MISTERIOZNI POKLON BR.1

I dok nam je Doba Misterija sve bliže, iako je tačan datum njegovog izlaska i dalje izgubljen u dubinama vremena, danas ću vam ispričati kratku priču o nekim malim stvarima. Ove stvari nemaju nikakvog uticaja na kompleksno tkanje predstojećeg Doba, ali će vam ga ipak još malo približiti i, nadam se, učiniti da se osećate prijatno i toplo oko srca.

O čemu se tu radi, pitate se vi? Šta je to što nema veze, a opet ima veze sa budućnošću? Da odmah prelomim ono što vam je očigledno iz naslova: danas pričam o poklonima! Jer, da podsetim još jednom, Doba Misterija izlazi oko drugog rođendana Izvora, a setićete se da smo i za prvi rođendan davali poklone umesto da ih primamo. Tu malu tradiciju, koja vam se zaista dopala, nema razloga da menjamo. Pa, šta smo vam to spremili...

U više navrata pominjan je problem sa kojim se Izvori susreću već duže od godine: više jednostavno nije moguće doći do nekih osnovnih karti igre, koje su bar poželjne, ako ne i neophodne, u većini špilova svoje boje. Sledeća velika edicija Izvora, koja će se pojaviti polovinom iduće godine, ciljaće baš u smeru rešavanja toga. Potrudićemo se da sve karte koje smatramo ključnim za igru ponovo postanu dostupne svima. Ipak, prvi korak ka tom cilju učinićemo mnogo ranije.

Ukratko, pet promo karti koje će doneti Doba Misterija biće reprinti najčešće korišćenih običnih karti prve edicije, onih za koje praktično ne postoji odgovarajuća zamena i koje obično ubacujete u skoro svaki špil. Po jedna karta za svaku boju.

Da bismo se lepo razumeli, danas ću vam otkriti prvu od ovih karti, dok ćete ostale saznati tek po izlasku Doba Misterija, iako ćete ih verovatno pogoditi sve do jedne. Hajde odmah da proverimo: zamislite tri obične karte (ne zlatne i srebrne!) prve edicije Izvora koje ste najviše koristili pri igranju zelenom bojom, ili koje ste zapazili kao dobre kada su drugi igrali zelenom bojom protiv vas. Ne čitajte dalje! Jednostavno stanite, razmislite, i ako treba zapišite ove tri karte. Prva od pet budućih promo karti treba da je među njima. Sada ću vam dati, jednu po jednu, još tri smernice: tačnu kartu bi svaki iskusan igrač Izvora sigurno trebalo da pogodi na osnovu ovih „tragova“.

1) U pitanju je iznenađenje u bliskoj vezi sa osnovnom prednošću zelene boje (mislim na posedovanje najvećih bića u igri, iako postoje i druge prednosti).

2) Ako još uvek niste sigurni, pogledajte ispod sjajnu ilustraciju za ovu buduću kartu, koja je delo Nemanje Mališa. (Kliknite ovde da biste je pogledali.)

 
 
Izvori magije - Doba Misterija
 
 

3) A ako još uvek niste sigurni, budući propratni tekst ove karte bi trebalo da sasvim razreši vaše dileme. Blaga modifikacija ranijeg, ovaj propratni tekst sada tvrdi da: „Nema lakog plena.“

Ako ste pogodili koja karta je u pitanju, čestitam vam na poznavanju igre. Ako niste, očigledno je da još uvek niste u potpunosti upoznali živopisni svet Izvora, ali ćete ubrzo ponovo imati savršenu priliku da se pobliže upoznate sa njim. Da ne dužim više... zelena karta koju je trebalo da zamislite je Prirodna Transformacija.

Dobro, a sada da razjasnim zašto toliko priče o promo kartama, umesto o samom Dobu Misterija. Kao što verovatno znate, promo karte su se do sada dobijale samo učestvovanjem na takmičenjima ili u nekim posebnim prilikama. Krajem prošle godine imali smo i vremenski ograničen eksperiment, gde smo delili i po jednog promo heroja uz početne špilove. Predstojeće Doba, naprotiv, po prvi i verovatno poslednji put sadrži promo karte kao svoj neodvojivi deo!

Da li me pratite? Samo još malo, stižemo do ključnog dela... Dakle, svaki paket pojačanja Doba Misterija će sadržati standardnih 15 karti, PLUS jednu promo kartu između SVIH koje su ikada štampane (izuzev simbol-bića)! Ovo znači da ćete u svakom pojačanju dobiti ili neku od 5 novih promo karti, neophodnih za većinu špilova, ili sjajni Hram Triglava ili Beli Zid, ili nekog od heroja Plemenskih ratova (Gospodar Sirena, Kralj Mrtvih, Orkovođa, Vilenjački Heroj i Zmajeviti Zapovednik), ili čak Spektru ili Snagu Uma, promo karte prve edicije!

Ako već niste oduševljeni, trebalo bi da budete. Umesto 15 karti, svaki paket pojačanja Doba Misterija biće prilično deblji! Ako iz bilo kog razloga niste uspeli da dođete do svojih primeraka promo karti, sada ćete imati drugu priliku. Naravno, učestalost promo karata će biti sve ređa što su one starije, pa ćete tako novu Prirodnu Transformacija i ostale četiri „nove“ karte dobijati prilično često, dok će se karte prve edicije dobijati u samo jednom od 100 pojačanja. Ono što je važno – postojaće kakva-takva šansa dobijanja ovih karti koje su sad potpuno nedostupne.

To je sve za ovaj put, ali prosto ne mogu a da vam ne kažem da to ipak nije sve... Ovo je, iako zaista sjajan, ipak samo prvi poklon koji vam spremamo... :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com