Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Ostati na vrhu

21/9/2008

... Verovatno su se mnogi od vas, gledajući rang-listu, zapitali šta znače oni bodovi, i kako se dolazi do njih?...

 
 

Šta mislite o draftu/limitu?

Najzanimljiviji format

Zanimljivo i preskupo

Nisam probao, tek ću

Ne zanima me, igram samo gotovim špilovima

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

Neimar, 11/5/2006

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Dakle, kvalifikacioni turniri su završeni. Ukupno 16 igrača se plasiralo za prvi Nacionalni turnir preko njih. Uz 3+1 igrača sa pozivnicom Izvora magije, ostaje još 12 mesta koje će popuniti najbolje rangirani igrači.

Sama rang-lista će biti zaključena krajem maja, tako da igrači koji se nisu direktno kvalifikovali imaju još manje od mesec dana da učestvovanjem na nekom turniru poprave svoj plasman. Pošto je većina kvalifikovanih igrača u samom vrhu rang-liste, za prolaz na Nacionalni turnir će najverovatnije biti dovoljan plasman do 24. mesta. Kako stvari trenutno stoje, svega 30-ak bodova više od startnih hiljadu je potpuno dostižan cilj za većinu igrača.

U narednih nekoliko dana biće zvanično objavljeni datum, vreme i mesto održavanja Nacionalnog turnira, kao i raspored nagrada. Do tada, hajde da se pozabavimo pregledom dešavanja na svim kvalifikacionim turnirima koji su već iza nas.

Dakle, sve je počelo krajem marta u Novom Sadu. Sajam fantazije pod imenom Uprising 2006 sastojao se od više celina, od kojih je jedna bila i prvi kvalifikacioni turnir Izvora magije. Sajam su organizovali klubovi Valhala i Xclub, koji su po mišljenju većine prisutnih odradili odličan posao. Sam turnir vodili su «X-ovci» na čelu sa sudijom Stefanom, koji je dobio pojačanje iz Kragujevca u vidu Aleksandra, prvog zvaničnog sudije Izvora magije.

 
Izvori magije, Novi Sad, 25.mart 2006.
 

Prvi turnir je protekao u znaku dominacije gostiju. Od 23 igrača, svega troje je bilo iz Novog Sada, što je bilo pomalo iznenađujuće. Ovo je bila prva provera kvaliteta učesnika, i mnogi su se zadovoljili jednostavnim posmatranjem. Konačni plasman:

 
Izvori magije, Novi Sad, 25.mart 2006. 1. Ninko Radenković (120168) Kragujevac
2. Nemanje Mališ (120452) Kragujevac
3. Mihajlo Karanović (120175) Kragujevac
4. Igor Trifunović (120210) Novi Sad
Tri prisutna kragujevačka igrača su osvojila prva tri mesta i pored lošeg starta – Nemanja i Mihajlo su izgubili po jedan meč u toku prvog dela turnira, ali su nakon toga bili nepogrešivi. Ninko je prošao kroz ceo turnir bez ijednog poraza. Čast domaćina spasao je Igor, jedini kvalifikovani «Novosadista» koji se odlično držao tokom većeg dela turnira, ali je na kraju poklekao pred Kragujevčanima.
 

Drugi kvalifikacioni turnir održan je 15. aprila u Kragujevcu. Dobra atmosfera i 24 igrača koji su popunili stolove rezervisanog Doma omladine pružili su prisutnima dinamičan dan pun jakih mečeva. Konačni plasman ovog turnira:

 
Izvori magije, Kragujevac, 15.april 2006. 1. Rajko Nedić (120315) Beograd
2. Ninko Radenković (120168) Kragujevac
3. Aleksandar Mačak (120201) Novi Sad
4. Goran Nikšić (120211) Novi Sad
Bila je ovo prilika da Novosađani uzvrate udarac, što su oni delimično i uradili – 3. i 4. mesto obezbedilo je kvalifikaciju za još dvojicu od najaktivnijih novosadskih igrača, Aleksandra i Gorana. Pomalo neočekivana je pobeda Beograđanina Rajka, koji je svojim «Anti-crnim» špilom ubedljivo porazio osvajača prošlog turnira i dao primer namenskog špila koji najbolje radi baš onda kada je potrebno.
 

Kako se Ninko već kvalifikovao u Novom Sadu, baš kao i petoplasirani Igor, pun na Nacionalni je izborio šestoplasirani Vladimir Bećarević (120155), kao jedini «domaći» predstavnik.

 
Izvori magije, Kragujevac, 15.april 2006.
 

Treći kvalifikacioni turnir održan je 14 dana kasnije u Beogradu, u prostorijama kluba Crni Zmaj. Najveći turnir u kratkoj istoriji Izvora magije okupio je 32 igrača, koji su se bespoštedno borili za čast i plasman na najprestižnije takmičenje u ovoj igri. Konačni poredak:

 
Izvori magije, Beograd, 30.april 2006. 1. Stefan Jovanović (120161) Kragujevac
2. Vladimir Bećarević (120155) Kragujevc
3. Vladimir Obradović (120333) Beograd
4. Aleksandar Milošević (120345) Beograd
Postala je već tradicija da domaći igrači ne osvajaju kvalifikacione turnire, što su se i Beograđani potrudili da ispune svojim odustajanjem u polufinalu. Zadovoljni kvalifikacijom na Nacionalni, ljubazni domaćini Vlada i Aleksandar su finalni meč prepustili dvojici Kragujevčana.
 

Pobednik Stefan je takođe i osvajač ovog turnira. Kako se drugoplasirani Vlada već «provukao» u Kragujevcu (što je potpuno opravdao ovom prilikom), otvorio je vrata za plasman još jednom domaćem igraču, Ivanu Dimitrijeviću (120303).

 
Izvori magije, Beograd, 30.april 2006.
 

Poslednji kvalifikacioni turnir održan je 6. maja u Nišu. Nezgodan termin (Đurđevdan) uslovio je da jedini gost ovog takmičenja bude sudija Aleksandar iz Kragujevca. Ipak, 14 prisutnih igrača dobro je zagrejalo atmosferu. Konačni poredak:

 
Izvori magije, Niš, 6.maj 2006. 1.Vladimir Cucić (120401) Niš
2.Dušan Petković (120406) Niš
3.Đorđe Ilić (120404) Niš
4.Aleksandar Pavković (120402) Niš
Najveće iznenađenje je mali «kiks» najboljeg niškog igrača Đorđa, koji je u toku turnira dva puta izgubio meč od prvoplasiranog Vladimira – u trećoj rundi i u polufinalu. Zanimljivo je napomenuti i da su niški igrači Izvora najmlađi u Srbiji, pa će biti interesantno posmatrati kako će se mladost boriti na «velikoj sceni» Nacionalnog turnira.
 
 
Izvori magije, Niš, 6.maj 2006.
 

Eto, tako su prošli kvalifikacioni turniri. Već kvalifikovani koriste preostale turnire za «doradu» svojih špilova i njihovo testiranje, što ostali igrači mogu iskoristiti i možda napraviti spektakularni plasman u poslednjem trenutku. Zabavljajte se i igrajte, ali i požurite – ostalo je malo vremena i malo mesta koja vode na smotru najboljih igrača Izvora magije. Najverovatnije početkom juna čeka nas veliko finale sa velikim igračima i velikim nagradama. Očekujemo vas tamo.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com