Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Kraljevina

28/10/2006

"... Stacionirana u centralnom delu, Kraljevina Gromovnika zauzima skoro najveću površinu nama poznatih zemalja. To je izuzetno bogata i plodna zemlja pitomih predela ispresecanih divnim rekama..."

 
 

Slovenske mitologije u Izvorima ima:

premalo

taman koliko treba

suviše

nisam probao igru

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

3BEPAH, 23/12/2007

ILI KAKO VAM DRAGO

Pozz.

Dobio sam zadatak da predstavim jednu kartu predstojećeg Doba Misterija po izboru (od 6 ponuđenih), i već nekoliko dana razmišljam o tome „kome li se privoleti carstvu“. Jer, sve su zaista fantastične, a već smo na polovini promotivnog popusta do čijeg kraja će biti predstavljeno još svega par karti (ne znam za vas, ali se meni stvarno dopada ovaj oreol misterije oko predstojećeg izdanja Izvora). Nakon mnogo razmišljanja, reših da ne pokušavam da konkurišem standardu kompleksnosti i nepredvidivosti koji je u prethodnom tekstu postavila Genijalnost, i da umesto toga predstavim jednu mnogo jednostavniju kartu, verovatno po mnogim kriterijumima lošiju od ostalih koje su mi ponuđene, koja ipak sasvim odgovara mom stilu igre.

Za razliku od nekih, ja zaista volim da igram bićima. Mana ovog stila igre je što neka bića savršena za prvi potez mogu biti skoro neupotrebljiva u četvrtom ili petom – šta tada raditi sa 10/10 bićem, ma kako korisna bila njegova osobina? Takođe, ponekad se desi da mi uopšte nije potrebno biće već nešto drugo – u špilu sastavljenom pretežno od bića, to „drugo“ je izuzetno teško dobiti. Sve ovo predstavlja problem sa kojim se sreću mnogi, pa me je zato posebno oduševila karta koja ga na sasvim suptilan način prevazilazi.

Vreme je da, pre dalje priče, otkrijete današnju kartu (kliknite na link da je vidite).

 
Izvori magije: Stihija Volje
 

Hajde sada da malo prokomentarišemo to što ste upravo videli. Jednostavno biće, bez ikakvih posebnih osobina, čija se raznolikost određuje samo prilikom igranja karte. U prvom potezu, eto meni 10/10 bića za „brzi start“. Od drugog, sve je na meni, jer će ovo biće biti onoliko veliko koliko to sam poželim. Njegova veličina se određuje samo prilikom igranja, gde svaka dodatna mana uložena u njega donosi novih +10/+10 i omogućava mi da uvek odigram biće veće od najvećeg protivnikovog. Neka Pošast u igri? Nema problema, za 6 mana dobijam 60/60 biće koje će joj se efikasno suprotstaviti.

Druga osobina ove karte, koja takođe važi samo pri igranju, ono je što je prelomilo šta ću predstaviti. Jer, ako mi u određenom trenutku uopšte nije potrebno biće, odigraću ovu kartu kao izvor, doplatiti još dve mane i vući sledeću kartu. Osobina koja ovu kartu čini uvek upotrebljivom, bez obzira na trenutnu situaciju u partiji.

Kao što vidite, ova karta je dobra na sasvim drugačiji način od prethodne. Ono ključno što omogućava zelenoj je velika raznovrsnost i prilagodljivost, tako nestandardna za ovu boju, a samo jedna „obojena“ mana u ceni čini je dobrim dodatkom čak i višebojnih špilova. Dok sami ne probate, nećete verovati koliko često je Stihija Volje, koju je Igor Lazarević tako zanimljivo predstavio, baš ono rešenje koje ste tražili.

Voljno! :)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com