Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Tempiranje pobede

29/03/2006

"... Tempo je jedan od glavnih razloga zašto u dobrim špilovima često nema mnogo skupih karti, odnosno karti za čije je igranje potrebno mnogo izvora..."

 
 

Vaša omiljena boja u igri je:

Žuta

Plava

Crna

Crvena

Zelena

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Magija Izvora - Magični svet igre Izvori magije

 
 

Neimar, 29/6/2007

KOMAD SA CRTANJEM

Evo, napokon, trenutka u kome pišem nešto što sam želeo još mnogo ranije. Tačnije, bio sam siguran da će od toga ispasti zanimljiv tekst još dok su se ove stvari dešavale. Kao što i obično biva, tada bi to bio pogled u suviše daleku budućnost koji bi vam pokvario deo predstojećih iznenađenja...

Bilo kako bilo, sada je zgodan trenutak. Doba Saveza samo što je prohodalo, a prvi test imaće već u subotu, na poslednjem ovogodišnjem kvalifikacionom turniru, istovremeno i prvom koji će videti špilove sa nekim novim kartama. Tek nakon što sami prikažete sve što ste smislili u ovim vrelim letnjim danima što teraju mozak da proključa, „raspisaćemo“ se o novim špilovima i strategijama.

Do tada, želim prvo da vam pokažem od čega je sve počelo...

 
Izvori magije: Prejake skice
 

Dakle, ovo je šest verzija skice na jednu temu. Lazar Kačarević u svom prvom nastupu za Izvore magije... Trenutak u kome sam bacio prvi pogled na ovo je i trenutak u kome mi je pala na pamet ideja sa „duplim“ ilustracijama.

Prvobitno je ta ideja bila jednostavna: Lazar će završiti dve skice, pa ćemo imati jednu istu kartu sa dve različite, ali i dalje veoma slične (i stoga prepoznatljive) ilustracije. Možda bi sve i ostalo na tome, da Lazar mesecima nije kasnio sa predajom druge ilustracije... U čekanju, ideja je dalje evoluirala: Doba Saveza donosi tri karte koje su varijacije na istu temu. Zašto ih ne povezati na neki način u jednu kompleksnu celinu? Ova ideja je imala nekoliko pokušaja, koji su se na kraju prilično uspešno završili. Prva dupla karta izgledala je (a i dalje izgleda) ovako:

 
Izvori magije: Prejaki Saveznici
 

Dakle, prvu „duplu“ ilustraciju nije uradio isti umetnik, što je na kraju postao model za dalje. Drugi Saveznik je stigao pri samom kraju, prilično srećno, jer Zoran Milenković prvobitno nije namenio ovaj rad za Izvore. Kada je napokon popustio, cela ideja je napokon kompletirana. Zašto su Prejaki Saveznici toliko jaki? Jednostavno! Jedan ima Moć Saveza, a drugi nosi Opremu Saveza:

 
Izvori magije: Moć i Oprema
 

Sem što je jedina oprema Doba Saveza imala taj maler da, uprkos gornjoj slici, završi sa pogrešnim simbolom na sebi, sve je ispalo baš kako treba. I, umesto da ovim kompletiramo priču o duplim ilustracijama, neposredno po isteku roka stižu još dva rada. Verovatno je sličnost sasvim slučajna, jer teme nisu bile iste. Ipak, kažu da se u životu ništa ne dešava slučajno... Pogledajte poslednje parove slika, pa procenite sami:

 
Izvori magije: Sve Zvezde
 
 
Izvori magije: Svi Odgovori
 

Neverovatno, zar ne? Nemanja Stanković, Igor Lazarević, Boris Radujko i ponovo Lazar Kačarević - različiti umetnici koji su samostalno došli do neverovatno sličnih rešenja, i to na sasvim različite teme. Ovo takođe predstavlja i rešenje naše nagradne igre, a kompletnu priču je prvo „provalila“ Ksenija Bećarević iz Kragujevca, za po dan pre Bogdana iz Beograda i Aleksandra iz Novog Sada. Za ovo istraživanje sleduje joj vredna nagrada: svi početni špilovi Doba Saveza, super paket i dva paketa pojačanja. Ksenija, bravo!

Toliko o različitim verzijama istih karti. Kako nam se prilično dopao konačni rezultat, nemojte se iznenaditi ako nešto slično ponovimo i u budućnosti! Na samom kraju, obaveštenje da i sami možete učestvovati u finalnom izboru: naša baza karti ima mesto samo za po jednu sliku svake karte; ako ste registrovani član foruma, možete direktnim glasanjem uticati na izbor verzije koja će (trajno i zvanično) predstavljati svaku od tri prikazane karte.

Nadam se da vam se ovaj komad sa malo teksta i mnogo crtanja dopao. Pozdrav!

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com