Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Pobednički špilovi

09/06/2006

"... Nakon Nacionalnog turnira, pravi je trenutak da se osvrnemo na špilove kojima su igrala prva četiri igrača..."

 
 

Slovenske mitologije u Izvorima ima:

premalo

taman koliko treba

suviše

nisam probao igru

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Promocija - Promotivne akcije Izvora magije

 
 

Neimar, 11/10/2006

STANOVNICI ZARAĆENOG SVETA

U poslednjem odbrojavanju do isticanja baze svih karata edicije Plemenski ratovi u naše Izvorište, evo prilike da se pozabavimo jednim kratkim i (nadam se) zanimljivim uporednim prikazom prve i druge edicije. Šta je slično i šta je različito? Šta je novo? Pročitajte sami.

Plemenski ratovi imaju više karti bića (201 prema 195), iako ukupno imaju nešto manje karata od prve edicije (390 prema 400). Razlika u broju bića nije velika, ali je dovoljna na naglasi glavnu temu edicije. Ono što je mnogo zanimljivije su promene u tipovima zastupljenih bića, jer svetom Izvora sve više dominiraju neki novi stanovnici.

Koje rase prve edicije se ne pojavljuju u Plemenskim ratovima? Nema više ajkula, kitova, krokodila, kraba, oktopoda, slonova... dok je sam u novom svetu ostao jedan usamljeni majmun. Privremeno su odsutne i čudne rasa kakve su meduzoid, imitator, zmajolik ili snoviđenje. Od bića slovenske mitologije, samo je besomar uzeo kraći godišnji odmor, dok dežura poslednja ala, zaboravljena u prvoj ediciji.

 
karta: Verolomnica Razlog za ove promene je što veća zastupljenost bića iz slovenske mitologije, u pokušaju da svet Izvora magije još više približimo mističnim vizijama naših predaka. Umesto odsutnih rasa, debituju vukodlaci i psoglavi, a tu su i po jedan drekavac, patuljak, lesnik, trol, leptirica i veštica, dok vampiri (kao svetski priznat proizvod našeg lokalnog folklora) postaju bitna rasa svojim skokom sa jednog na čak šest predstavnika u Plemenskim ratovima. Ojačana je i vodenjačka armija, dok su todorci, jedna od najstrašnijih pojava slovenske mitologije, za sada zastupljeni samo kartom koja ih predstavlja propratnim tekstom i slikom.

Baza karata na našem sajtu (Izvorište) postaje centralizovano mesto na kome možete pronaći eventualne izmene u tekstovima pojedinih karti. Ove izmene su često minorne, poput izmena u formulaciji Izvornih osobina (Vodeni, Grobni, Vatreni, Šumski i Zemljani).
 

Ove jednostavne osobine su pravile probleme novim igračima, pa je podsetnik preformulisan dodavanjem reči “izvor tipa”, tako da sada npr. osobina Grobni u podsetniku kaže “Ovo biće ne može biti blokirano dok branilac kontroliše izvor tipa Grob”. Nadamo se da će ovo smanjiti broj pitanja o tome kako napraviti Grob.

Nekada su ove izmene u tekstu nešto veće, i posledica nekih novih karti. Nesrećna promena Viši Ciljevi, jedan od najboljih načina zelene vuče dodatnih karata u prvoj ediciji, doživljava drugu reviziju svog teksta. Kako snaga bića sada može biti (a često i jeste) 5, 15, 25 i slično, stari tekst (prva revizija) je ponekad generisao brojeve koji nisu celi. Zbog ovoga, novi tekst dodaje klauzulu zaokruživanja na manji broj, i čini tekst ove karte jednim od najtežih za razumevanje na prvu loptu. Evo kako to sada zvuči: “Žrtvuj biće: vuci onoliko karti kolika je desetina snage tog bića, zaokružena na manji broj, zatim odbaci tri karte.” U praksi, žrtvovanjem bića sa snagom 35, igrač će vući tri karte, a zatim odbaciti tri karte iz ruke.

 
karta: Mihajiev Trnoštit Pažljiviji igrači će verovatno primetiti da smo poradili na efikasnosti oreola. Kako su turnirski igrači brzo shvatili da oreol predstavlja mnogo veći rizik od opreme (uništavanjem bića koje menja, i sam oreol odlazi na odlagalište, za razliku od opreme koja ostaje u igri), ove karte su skoro “istrebljene” iz takmičarskih špilova. Ovoga puta smo se potrudili da skoro svaki oreol druge edicije ipak bude rizik vredan igranja. Metodi su razni, ali za sada deluje da smo uspeli da oreole napravimo “igrivijima” nego do sada. Naravno da ni opreme nisu zapostavljene, jer ih ima čak četiri u Plemenskim ratovima, i teško da će im bilo šta što mi uradimo oduzeti status omiljenog načina pojačavanja bića. Ili načina odbrane i strategije, jer sada opreme briljiraju i na ovim poljima.

Kako vam se izuzetno dopala naša misterija Ida, evo još jedne zagonetke za vas. Nova misterija je istovremeno i razotkrivanje jedne naše interne šale. Evo današnjeg pitanja:
 

U obe edicije se pojavljuje po jedno biće koje u svom imenu ima sadržanu jednu boju, ali slika na karti apsolutno ne odgovara njegovom imenu. Koje su to karte? Više detalja bi pokvarilo zabavu, pa vas pozivam da razmislite i odgovorite na naš mail koja dva bića (poimence!) predstavljaju delove ovog luckastog kruga, šta ih to spaja, i koji su razlozi zbog kojih slika ne odgovara imenu. Najdomišljatiji igrač će biti nagrađen paketom pojačanja.

Toliko za ovaj put. Odmah po dodavanju novih karti u Izvorište, krećemo sa tekstovima o špilovima i strategijama, pa imate još samo malo vremena da prve ideje razradite pre nas...

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com