Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Vrti Mago, udri Germane!

22/7/2008

... Ideja je prosta: German je glavni ubica špila; Negdanji Mago je „punjač“, sposoban da ojača i bilo koje drugo biće ako German nije u blizini...

 
 

Vaša omiljena boja u igri je:

Žuta

Plava

Crna

Crvena

Zelena

 
 

Tekstovi

 
 

Osnovni nivo

 
 

Magija Izvora - Magični svet igre Izvori magije

 
 

Rikanis, 3/10/2006

STARE PRIČE ZA NOVE IGRAČE

Na samom početku rada IM sajta, neposredno pre izlaska prve edicije Izvora, napisao sam dva teksta. Statistike kažu da su to dva najčitanija teksta posvećena prvoj ediciji Izvora. Iako bih sada neke stvari napisao drugačije, u osnovi su ti tekstovi toliko čitani jer su posvećeni temama zanimljivim svim igračima, od početnika do “profesionalaca”.

Kako ne bih izmišljao toplu vodu, evo tih tekstova ponovo. Ovoga puta su odenuti u novo ruho (ilustrovani kartama iz Plemenskih ratova), kako bi izgledali zaista sveže, i neke od karti u njima možda još niste videli do sada. Još jednom naglašavam da nije izmenjena ni jedna jedina reč iz originalnih tekstova (čemu sam jedva odoleo), pa eto prilike da se novi igrači uvere kako vreme izuzetno malo utiče na osnovne postulate igre. Ovi isti tekstovi su zaista mogli biti napisani i danas, i bili bi tačni u istoj meri kao i pre skoro godinu dana.

Prvi tekst je posvećen prvom izazovu koji donose Izvori magije, izazovu sa kojim smo se svi sreli i još uvek mu se povremeno vraćamo. Radi se o izboru boje kojom želite da igrate, a tekst na tu temu možete pronaći ovde.

Drugi tekst je posvećen osnovnim konfliktima igre Izvori magije, naglašenim više nego ikada u Plemenskim ratovima. Zašto se neke boje mrze? Pokušaj odgovora na ovo pitanje možete pronaći ovde. Želeo bih da unapred odgovorim na pitanje koje ovaj tekst ostavlja otvorenim, a igrači nam ga postavljaju veoma često: Da li je moguće igrati i sa neprijateljskim bojama u istom špilu? Moguće je, ponekad i veoma uspešno. Mržnja među bojama odnosi se prvenstveno na postojanje karata namenjenih borbi protiv neprijateljskih boja. Spržena Zemlja ili Prsti Noći su karte čiji razlog postojanja je isključivo mržnja: ovako jake karte mogu postojati samo za borbu protiv smrtnih neprijatelja, protiv svih ostalih je vaš arsenal prilično slabije vatrene moći.

Toliko za današnji čas istorije, vidimo se uskoro.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2023 Izvorimagije.com