Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Armada Belog Grada

20/10/2006

"... Vojnici su jedno od najjačih plemena Izvora magije. Ono što ih čini zaista jakima je raznovrsnost. Pravim izborom može se sastaviti špil vredan poštovanja..."

 
 

Koja je vaša omiljena varijanta Izvora?

Klasična 1na1

2na2 Magično Srce

2na2 Pakt

3na3 Kraljeva Garda

3+ (svako za sebe)

Format Plem. ratovi

Format Jednoumlje

Kakve, bre, varijante i formati?

 
 

Pretraga pitanja

 
 

Rezultati pretrage pitanja

 
 

Traženi termin: Genijalnost

 
 

Važna napomena: za tačne rezultate pretrage koristite latinična slova š č ć đ ž !

 
 
Aca - Jedno komplikovano pitanje: protivnik igra Nemaštinu na mene, ja u odgovor igram Genijalnost. Ako zatim odigram i Antimagiju kako bih sprečio Nemaštinu, da li će i Genijalnost biti sprečena?
Zavisi od „tajminga“. Hajde da prođemo kroz ovo onako kako bi tebi odgovaralo: protivnik igra Nemaštinu, ti odgovaraš Genijalnošću. Genijalnost će, nakon što se razreši, stvoriti kopiju Nemaštine i dodati je na niz. Ovo je trenutak u kome možeš Antimagijom sprečiti originalnu Nemaštinu bez posledica po svoju kopiju (oba igrača dobijaju prednost nakon razrešenja svake pojedinačne stvari sa niza); ako bi Nemaštinu sprečio ranije, i Genijalnost bi „propala“ jer pri razrešenju nema ispravnu metu. I jedna napomena: pažljivo sa pretragom protivnikove biblioteke, jer si sam odgovoran za nalaženje svih primeraka karte koju izbacuješ van igre; ako si preskočio neku tokom pretrage, ona ostaje u protivnikovom špilu!
IM Tim - Genijalnost vas je definitivno razmrdala – odavno nam nije stiglo toliko pitanja u vezi sa jednom jedinom kartom. Mnogi su čekali na odgovor jer su bili u konkurenciji za pitanje nedelje, ali na kraju je ispalo najpravednije da ovonedeljna titula ostane na „domaćem terenu“, uz pregled stvari bitnih za Genijalnost (predstavljenu ovde).
– Genijalnost može da kopira i magije (iznenađenja i vradžbine) koje nemaju mete.
– Nije obavezno odabrati nove mete za kopiju.
– Ne može se platiti neka dodatna cena, ali se kopiraju sva već načinjena plaćanja.
– Kada odabrana magija ima plaćeno X u ceni, kopija koristi istu vrednost.
– Izabrani mod ostaje isti kao kod „originala“ (modalne magije imaju različite zahteve odabiranja za svaki mod razdvojene izrazom „ili“, npr. Voda Adžijazma).
... Vaša najzanimljivija konkretna pitanja o ovoj karti pogledajte ovde.
Nikola - Šta se dešava ako se kopira magija koja ne može biti sprečena, da li i Genijalnost ne može biti sprečena?
Genijalnost, za razliku od magije koju će iskopirati nakon svog razrešenja, može biti sprečena. Genijalnost sama po sebi nije kopija odabrane magije!
Petar - U igri je Vila Saveznica, ja igram neku plavu vražbinu, protivnik je kopira Genijalnošću – ono što me zanima je koliko +10/+10 brojača dobija Vila Saveznica, dva ili tri? Ja mislim dva, jer Genijalnost postaje kopija te plave magije na nizu.
Vila zaista dobija samo dva brojača, ali ne iz razloga koji si naveo! Genijalnost ne postaje kopija odabrane magije, ona samo stvara kopiju odabrane magije kada se razreši; do kraja su na nizu zaista bile tri magije, ali kopija stvorena Genijalnošću nije igrana (sudijsko pravilo E4.80), i ona neće izazvati osobinu Vile Saveznice.
Vila brojače dobija samo za „originalnu“ magiju i Genijalnost, ali ne i za kopiju.
Nikola i Dušan - Šta se desi ako odigram Genijalnost na protivnikov Vremenski Procep?
Tvoja Genijalnost će se razrešiti prva, i dodati kopiju Vremenskog Procepa na niz. Zatim će se razrešiti i tvoja kopija Vremenskog Procepa, jer je sada ona na vrhu niza, odmah iznad protivnikovog „originala“. Kada se ovo dogodi, dobijaš dodatni potez. Zatim će se razrešiti „originalni“ Vremenski Procep, i tvoj protivnik će dobiti dodatni potez. Kada se stvara više dodatnih poteza, prvo se igra onaj koji je stvoren poslednji. Ovo znači da će tvoj protivnik prvo igrati još jedan potez, a zatim ćeš ti igrati dva poteza.
Predrag - Ako protivnik pokuša da Vodom Adžijazmom nanese 30 štete nekom mom crnom biću, a ja u odgovor odigram Genijalnost, mogu li da iskopiram Vodu Adžijazmu i sprečim 60 štete tom biću?
Ne možeš, i to iz dva razloga. Pre svega, Voda Adžijazma je modalna magija, čiji svaki mod ima drugačiji uslov odabiranja („crno biće“ ili „biće koje nije crno“). Kao što vidiš, čak i kada bi kopiranjem magije mogao promeniti njen mod (što ne možeš – D15.72), i dalje bi tvoje crno biće bilo neispravna meta za taj novi mod. Sve što u praksi možeš uraditi kopiranjem Vode Adžijazme u ovoj situaciji jeste da i sam naneseš 30 štete nekom crnom biću.
Marko - Protivnik igra Odbačena Znanja da bi vukao 3 i odbacio 2 karte. Ako ja odigram Genijalnost i odaberem ovu magiju kako bih uradio isto, mogu li doplatiti i cenu pojačanje kako bi protivnik i odbacio dve karte?
Ne možeš doplaćivati ništa preko onoga što je već plaćeno! Ako je protivnik platio pojačanje, kopiraćeš pojačanu magiju, ako nije – ni ti je ne možeš pojačati!
Rajko - Na stolu je Vitez Praskozorja i jedan igrač Snagom Uma pokušava promeniti da Vitez postane Anti-Zelen. Da li će Genijalnost sprečiti ovu magiju ako kopira Snagu Uma i promeni Viteza da bude Anti-Plav?
Hoće. Prvo će se razrešiti Genijalnost, i dodati na niz (bukvalno na svoje mesto) kopiju Snage Uma. Kopija će se razrešiti odmah zatim, a kako se izbor teksta koji se menja ovde pravi tek pri razrešenju magije, Vitez će postati Anti-Plav i „originalna“ Snaga Uma će biti sprečena pri razrešenju. Rezultat: Anti-Plavi Vitez.
Nikola - Ako protivnik odigra Pomračenje Svesti na mene, a ja ovo iskopiram Genijalnošću, mogu li odabrati protivnika za metu drugog Pomračenja, ili će oba i dalje biti „rezervisana za mene“?
Ti kontrolišeš kopiju Pomračenja, pa ako ne odabereš novu metu za nju, kopija će biti sprečena pri razrešenju jer nema ispravnu metu (ti nisi sopstveni protivnik), a ti ćeš žrtvovati samo jedno biće zbog originalnog Pomračenja Svesti. Za bilo kakav razumni efekat, odabraćeš svog protivnika za metu kopije, pa će i on žrtvovati biće.
Darko - Može li Genijalnost da spreči Tabuisanje i ukloni sve njegove primerke iz protivnikove ruke, biblioteke i odlagališta van igre?
Može! Genijalnost će na nizu stvoriti kopiju Tabuisanja koja će se razrešiti prva i sprečiti originalno Tabuisanje, a zatim i ukloniti sve karte tog imena van igre.
Velja - Igram neku magiju i ostaju mi 3 slobodna izvora. Protivnik igra Ometanje, ja pristajem da aktiviram svoje izvore i doplatim 3 mane. Da li protivnik sada može da odigra i Genijalnost i iskopira Ometanje, ili je suviše kasno za to?
Kasno je, jer ti za Ometanje zaista plaćaš tek pri njegovom razrešenju. Sledeći put kada protivnik dobije prednost, Ometanje više nije na nizu i ne može se iskopirati. Da bi sigurno sprečio tvoju magiju, protivnik bi morao da odigra i Genijalnost pre nego što ti odlučiš hoćeš li doplatiti tri mane za „originalno“ Ometanje.
Ana - Igram Preuzimanje na protivnika, a zatim i Genijalnost. Kada bude trebalo da moj protivnik vuče kartu, hoću li ja umesto toga vući dve? Iz čije biblioteke?
Vući ćeš samo jednu kartu (i to naravno iz svoje biblioteke). Oba Preuzimanja („original“ i kopija) stvaraju isti efekat zamene koji menja ono što se dešava kada tvoj protivnik vuče kartu, a već prvim efektom ćeš „preuzeti“ njegovu vuču, pa drugi efekat neće imati šta da zameni.
Aleksandar - Ako Genijalnošću iskopiram svoje Polaganje Računa, da li odabrani protivnik ne deaktivira bića i izvore tokom svoja sledeća dva koraka deaktiviranja?
Ne, jer Polaganje Računa ne tera protivnika da preskoči korak deaktiviranja, već ga samo sprečava da tada deaktivira bića i izvore. Ovo je slično, ali ipak i sasvim različito od efekta koji pravi Anđeo Mira, koji koristi reč „preskače“. Kada je nešto preskočeno, toga više nema, pa će dva Anđela u istom napadu naterati protivnika da preskoči dve sledeće faze borbe. Da polaganje računa tera protivnika da „preskoči sledeći korak deaktiviranja“, zaista bi uz Genijalnost preskočio dva.
Ana - Šta će se desiti ako odigram Genijalnost na svog Zverskog Mentora? Hoću li staviti dve karte bića redom koji želim na vrh svoje biblioteke?
Ne. Prvo će se razrešiti kopija, pa ćeš ti naći jednu kartu bića, promešati biblioteku i staviti tu kartu na njen vrh. Postupak ćeš ponoviti i za „originalnog“ Mentora, ali će se zbog drugog mešanja prva karta, umesto na vrhu, naći ko zna gde u tvojoj biblioteci. Na vrhu će na kraju ostati samo karta koju si pronašla poslednju.
Milan - Igram Žeravicu sa već dve na odlagalištu i igram Genijalnost da je iskopiram – koliko će štete naneti iskopirana Žeravica?
Isto koliko i „original“ koji će se razrešiti nakon nje – 20 štete plus po 10 za svaku od Žeravica na odlagalištu, ukupno 40. Kopija Žeravice jeste magija na nizu, ali nakon svog razrešenja ona prestaje da postoji, tj. nema je na odlagalištu (E4.81).
Nenad - Ako Genijalnošću iskopiram svoj Moždani Udar, da li eliminišem 3/4 nečije biblioteke?
Da. Prvo će kopija stanjiti biblioteku igrača na pola, a zatim će originalni Moždani Udar prepoloviti ostatak; na kraju će 3/4 biblioteke igrača završiti na njegovom odlagalištu. A možeš i odabrati novu metu za kopiju, pa „sljuštiti“ dvojici igrača po polovinu biblioteke.

Broj pronađenih pitanja: 16

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2021 Izvorimagije.com