Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Poštovani korisniče (napomena)

4/5/2008

... Kompletan portfolio možete dobiti na adresi: Služba za odnose sa javnošću, Informativni ogranak, kancelarija kamendolske fabrike, najbliže utvrđenje južno od Kamen Dola (manje od tri dana hoda plus prelazak na zapadnu obalu Bele Reke)...

 
 

Da li čitate tekstove na sajtu?

Čitam sve tekstove!

Samo najzanimljivije

Retko čitam tekstove

Uopšte ih ne čitam

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 13/10/2008

Zloćkove misli XXXVI: ČUVARI PLAŽE

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Evo još jedne izuzetno zanimljive i specifične karte. Reklo bi se da su Čuvari Obale "karika koja nedostaje" u lancu evolucije običnih artefakata u artefakt-bića: ulaze u igru kao najobičniji artefakt, a zatim po igračevoj volji poprimaju oblik bića samo ako je to potrebno. S obzirom da ova promena obličja dolazi uz odgovarajuću cenu, postavlja se pitanje da li je isplativo non-stop trošiti resurse na 30/60 biće bez posebnih osobina, koje ni kao artefakt ne radi ništa? A opet, možda je stvar u podrazumevanom tempiranju transformacije?

 
karta: Čuvari Obale

Osobina Čuvara Obale je jedinstvena po tome što njen efekat traje samo do kraja borbe. Kada se tome doda i ograničenje da se može igrati samo tokom faze borbe, dobijate jedan uzak vremenski okvir u kojem možete da komandujete Čuvarima. Šta to u praksi znači? Pre svega da su Čuvari imuni na Perunov Gnev i ostale vradžbine koje imaju tendenciju da se petljaju sa bićima, pa praktično vrište da ih neko zloupotrebi (a što je već spomenuto u nekoliko tekstova na ovom sajtu). Sa druge strane, nećete moći ni da ih opremate ili kačite oreole na njih, pa ćete tako u borbi skoro isključivo moći da se oslonite na generičkih 30/60. Doduše, ako vam je baš stalo da Čuvarima (bar na kratko) nakačite neki od oreola, probajte Dužda Svetlosti, Klatno ili, u ovom slučaju najefikasniju, Vesnicu Promena. Takođe, pošto u formi bića Čuvari nemaju nikakav tip, ograničen je i spektar pasivnih pojačavanja koja bi mogla da utiču na njih (čuju Junačke Pesme dok je Bojno Polje nepoznanica za njih).

 

Sve u svemu – sa ovim statuama vas čeka strogo ograničena upotreba, ali uz pravilno rukovanje i to bi trebalo da bude dovoljno. Sa druge strane (stola), uklanjanje Čuvara Obale svodi se ili na udaranje sa njihove artefakt strane ili na časnu pogibiju u borbi. U kakvim špilovima ih možete očekivati? Defanzivne karakteristike, uz nemogućnost opremanja i sl. upućuju na podršku kontrolnim špilovima, uprkos nešto višoj ceni igranja i konstantnom odlivu resursa. Mada, jedno Pravo Lice može sve to promeniti u sekundi. :)

Standardna igra (1na1)3.5 / 5 : Fin odbrambeni artefakt koji može i da krene napred ako za to bude potrebe. Ipak, prva varijanta definitivno ostaje njegova glavna namena, pre svega zbog jako zaguljene modifikacije borbenih parametara.

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 3.13 (ukupno glasova: 15)

Timske varijante2.5 / 5 : Iako mogu da brane ceo tim, nešto ne vidim da će neko da se pretrgne i stavi Čuvare u špil, pogotovo zbog veće verovatnoće da ih strefi neka "artefakt kletva".

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 2.64 (ukupno glasova: 14)

Draft/Limit4 / 5 : Jedna solidna četvorka, ili u prevodu: nisu prvi pik na draftu, al' mogu da koriste. :) Pošto se ovde uglavnom sve svodi na "čovek na čoveka i ostale tipove bića" borbu, 30/60 bezbojna mrcina će itekako da bude od koristi, pa vam ni redovna isplata neće teško pasti. Let's face it – it ain't no Mitch Buchannon, but it will guard your life. :)

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 4 (ukupno glasova: 15)

Pre pisanja ovog teksta, vrzmala mi se po glavi rečenica: "Ovo je jedna od 'onih' karti..." I tako vaš Zloćko prione na razmišljanje, gledajući malo u kartu, malo u pravila... i ne dođe ni do kakvog genijalnog rešenja! A o čemu sve nisam razmišljao i šta sve nisam pokušavao, ali uzalud... Ipak, sekcija sa pitanjima sadrži neke osnovne odgovore u vezi ove i sličnih karata, pa preporučujem, naročito manje iskusnim igračima, da i to pogledaju.

Do sledećeg čitanja! >:)

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2020 Izvorimagije.com