Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Svet u malom

06/11/2006

"... Ovo je tekst o malom delu skoro svake karte Izvora magije. Ovaj deo je, iako izuzetno zanimljiv, skoro uvek zapostavljen. Šta reći kada on tek sada dobija svoj prvi tekst. Dakle, o čemu govorim danas? O propratnim tekstovima..."

 
 

Izvore magije igrate:

od samog početka

od Plemenskih ratova

od Doba Saveza

još uvek ne igram IM

 
 

Tekstovi

 
 

Takmičarski deo

 
 

Informacije - Sve u vezi sa takmičenjima

 
 

Zloćko, 1/4/2008

Zloćkove misli IX: NE UBIJTE GLASNIKA!

(Ova kolumna bavi se dodatnom procenom karti nedelje, a autor je sastavlja u saradnji sa svim igračima aktivnim na forumu, na posebnoj temi ove namene.)

Pozdrav svima!

Karta koju danas seciramo definitivno nije za svakoga. Neobična osobina koju Pečurkan poseduje je svakako najava onoga što nas čeka u nekoj od budućih edicija, ali za sada će samo podići par obrva i poneku zamisao „staviti na niz“. Činjenica da se u istoj ediciji pojavilo i Sahranjivanje, trenutno najefikasniji način za zloupotrebu grupice Pečurkana, samo je iluzija koja će, ipak, doživeti par inkarnacija u pojedinim špilovima.

 
karta: Pečurkan

Standardna igra (1na1)2.5 / 5 : Pored Sahranjivanja, Pečurkan bi mogao naći mesto u špilovima koji udaraju direktno na protivničku biblioteku, gde će Majka Jezera već naći način da ga ubaci u igru i tako postavi živi zid svome vlasniku koji se trudi da partiju dobije „diplomatskim putem“ umesto na bojnom polju. Takođe, Predskazanje deluje kao solidan alternativan način za dozivanje. Pleme Iluzija (ako ga neko uopšte ima u planu) će svakako pozdraviti tek drugog Letača svoje vrste, ali ovde ste najverovatnije osuđeni da ga igrate iz ruke. Varijanta da Pečurkana držite u špilu kao odbranu od prevlačenja je malo verovatna, pošto teško da će ta vrsta špilova u narednom periodu doživeti ekspanziju.

 

Ocenite za standardnu igru (1na1):

12345Prosek ocena: 2.25 (ukupno glasova: 4)

Timske varijante1 / 5 :
Premalo je materijala da bi se osmislila posebna timska taktika, što ukazuje na to da ćete Pečurkana retko viđati u ovom formatu... Možda neki ekscentrik i uspe da nađe efikasan način da timski zloupotrebi masovno prevlačenje, ali čak i tada ova karta bi imala tek sporednu ulogu.

Ocenite za timske varijante:

12345Prosek ocena: 1.25 (ukupno glasova: 4)

Draft/Limit1.5 / 5 : Ne očekujte da ćete u ovim uslovima naći besplatan način da ubacite Pečurkana u igru, tako da je on ovde samo 10/15 letač za dve mane. Dovoljno samo za pola ocene više.

Ocenite za draft/limit:

12345Prosek ocena: 1 (ukupno glasova: 4)

Na kraju se sve svodi na Pečurkanov propratni tekst koji kao da proročki najavljuje njegove bolje dane - ako imate ikakvih afiniteta ka neobičnim špilovima, sačuvajte svoje primerke ove karte, jer će vam u nekom budućem periodu sasvim sigurno dobro doći.

Ocenite ovaj tekst:

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2020 Izvorimagije.com