Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Neformalna pravila ili par prijateljskih saveta

11/04/2006

"... Neke situacije muče većinu igrača koji počinju, ali i neke prekaljene vukove. Evo kratkog pregleda nekih uobičajenih problema, i jednostavnih rešenja za njih..."

 
 

Da li čitate fantazijske priče o svetu Izvora na ovom sajtu?

Čitam

Ne čitam

Pročitam ponekad

 
 

Pretraga pitanja

 
 

Rezultati pretrage pitanja

 
 

Traženi termin: Pošast Suve Zemlje

 
 

Važna napomena: za tačne rezultate pretrage koristite latinična slova š č ć đ ž !

 
 
Todor (065/9801-...) - Na odlagalištu imam Prokletstvo Sviju, u igri su moja žuta Pošast i protivnikov Nedokučivi Trol. Mogu li osobinom Pošasti staviti Prokletstvo na Trola? Znam da svaki oreol odabira metu pri igranju, ali ovo nije klasično odigravanje nego „vraćanje u igru“... - 17/8/2008
U pravu si, možeš na ovaj način eliminisati Trola. Ovo možeš izvesti i ubacivanjem istog oreola iz biblioteke nakon smrti Dužda Svetlosti. Poenta je ista – oreol ima metu samo pri igranju, a u oba slučaja se ova karta ne igra, već se ubacuje u igru nekim efektom (na niz ne odlazi sam oreol, već osobina koja ga ubacuje u igru, a ta osobina ne odabira Trola za metu).

Ovo je i razlog zašto recimo Klatnom (ili Trajnom Pozajmicom) možeš prebaciti oreol sa nekog bića na protivnikovog Trola – ni osobina Klatna ne odabira Trola, već samo oreol koji se premesta na njega!
Nemanja - Da li je izvodljiva šema Spletkarenje + Pandorina Kutija + Pošast Suve Zemlje? Da li Pandorina Kutija mora da uđe u igru iz ruke ili može i sa odlagališta? To jest, ako se „vrati“ sa odlagališta, da li se to računa kao da je „ušla“ u igru?
Da. Sve što je u igri moralo je nekako da uđe u igru, tako da ovo sasvim lepo radi. Uz neophodnu Pošast, osim Spletkarenja, za recikliranje iste Pandorine Kutije možeš koristiti čak i Baučkog Proroka.
Branko (064/2415-...) - Gledam ovu Pošast Suve Zemlje koja je upravo istaknuta za kartu nedelje, i primećujem da je prva osobina nešto drugačija nego kod Alfa Vuka. Ako sam u pravu, pojeftinjenje za Pošast ne radi sa onim dvojnim izvorima, već samo sa osnovnim? - 27/5/2007
U pravu si, i to je razlog zbog koga je, u tekstu gde je Alfa Vuk i predstavljen, detaljno objašnjena razlika između osnovnih i neosnovnih izvora. Još jednom, najprostije što je moguće: osnovni izvori nastaju od “obojenih” karti, neosnovni od artefakt karti i onih sa upisanim tipom Izvor. Neke karte Doba Saveza “rade” sa obe vrste izvora (poput Alfa Vuka), a neke samo sa osnovnim izvorima (poput Pošasti).

Broj pronađenih pitanja: 3

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2019 Izvorimagije.com