Pravila igrePitajte nas...Mapa sajtaForum Izvora
 
 

Alisa u nekoj drugoj zemlji

23/11/2005

"... Igra mi se zaista čini zanimljivom. Karte su super, lepo izgledaju, imaju vrhunske slike... I ne samo slike, tekstovi na kartama su fenomenalni... Hej, pa ovo je nešto zanimljivo!..."

 
 

Koji deo sajta često pretražujete?

Bazu karti (Izvorište)

Pitanja i odgovore

Bazu svih tekstova

Sve pomalo

 
 

Pretraga pitanja

 
 

Rezultati pretrage pitanja

 
 

Traženi termin: Macan

 
 

Važna napomena: za tačne rezultate pretrage koristite latinična slova š č ć đ ž !

 
 
Todor - Šta se dešava ako Podmićivanjem sprečim pa preuzmem Macana?
Macanom možeš samo da blokiraš u tom potezu, pre nego što umre na njegovom kraju. Protivnik ne može napasti njime jer je pod tvojom kontrolom, ali ni ti ne možeš da napadneš protivnika u njegovom potezu!
Ivan - Često dolazim u konflikte sa prijateljima zbog moje omiljene karte Znak Manipulacije. Više puta ste mi razrešavali neke situacije, ali bih voleo ako biste mogli da sumirate sve oko ove karte u jedan mali tekstić.
Ivane, može, za tebe sledi sve bitno oko ove naizgled jednostavne karte:

– Aktiviranje permanenta (karte u igri) ovakvim efektom neće platiti cenu njegove osobine. Na primer, aktiviranje izvora neće staviti manu u izvorište bilo kog igrača, a aktiviranje Čarodejnika Zabranjenog neće ga naterati da nanese štetu.

– Znak Manipulacije ne može sprečiti igrača da iskoristi osobinu permanenta koji će biti aktiviran. On samo može naterati igrača da ovu osobinu iskoristi odmah, jer kasnije neće moći. Na primer, aktiviranjem pomenutog Čarodejnika, protivnik se primorava da u odgovor iskoristi njegovu osobinu i nanese 10 štete, jer to inače neće moći da uradi do svog sledećeg poteza. Nakon toga, igrač može bezbedno odigrati 70/5 Macana sa Ubrzanjem, i napasti njime za 70 štete protivniku.

– Za metu se može odabrati i aktiviran permanent, ali aktiviranje već aktivirane karte ne radi ništa korisno, i ne izaziva „kad postane aktiviran“ efekte.
Znak Manipulacije može izazvati ove efekte samo aktiviranjem deaktivirane karte (npr. deaktiviranog izvora sa Trovanjem Mane na sebi).

– Da bi se biće sprečilo da napadne, ono se mora aktivirati pre najave bića koja napadaju (igraču sa Znakom se mora pružiti prilika da ovo uradi). Ne može se sačekati da se napad najavi, pa da se onda aktiviranjem bića ono „izbaci“ iz borbe.

– Aktiviranje deaktiviranog bića koje napada (jer npr. ima osobinu Opreznost) neće ukloniti to biće iz borbe, niti ga sprečiti da nanese svoju borbenu štetu.
Milan (063/8910-...) - Ako odigram Macana i napadnem protivnika, on ga ne blokira, a ja zatim u drugoj glavnoj fazi odigram Jednakost na njega, da li ću i kada morati da ga žrtvujem? - 4/3/2007
Pre svega, bravo - pronašao si način da Macan preživi dva poteza! Ako te baš zanima, u sudijskim pravilima (delovi C14 i C15) ćeš pronaći da se “na kraju poteza” osobine razrešavaju pre završetka “do kraja poteza” efekata, što znači da će Macan do samog kraja poteza biti 0/10 biće bez osobina. Ovo znači da ćeš morati da ga žrtvuješ tek na kraju idućeg (odnosno protivnikovog) poteza. Do tada on ostaje aktiviran jer je napao, pa na žalost neće moći da blokira pre žrtvovanja...
Miloš - Šta se dešava sa Macanovom štetom kada ga blokira Jurišnik?
Dešava se katastrofa po Macana. U fazi borbe, Jurišnici stvaraju dodatni korak borbene šete u kome samo oni nanose štetu. Macan će uzaludno poginuti pre “normalnog” koraka borbene štete (u kome bi skoro sigurno dobro “zagrebao” i protivnika, jer je Razbijač). A ako ne napadne, biće žrtvovan na kraju poteza...

Broj pronađenih pitanja: 4

 
 
XHTML 1.0 Strict & CSS2
Copyright © 2005-2019 Izvorimagije.com